Βιοψία με βελόνη ύποπτων βλαβών του μαστού

Κάθε ύποπτος όγκος του μαστού  που προκύπτει είτε από την ψηλάφηση είτε από τον απεικονιστικό έλεγχο, πρέπει να διερευνάται με βιοψία με βελόνη.

Στο ιατρείο μας εκτελούνται βιοψίες με βελόνη, είτε ψηλαφητικά (σε εύκολα ψηλαφητούς όγκους) είτε κατευθυνόμενα με την βοήθεια υπερήχων (σε ασαφώς ψηλαφητές ή μη ψηλαφητές βλάβες).

Η βιοψία μπορεί να είναι βιοψία λεπτής βελόνης (FNA) ή βιοψία τέμνουσας βελόνης (core biopsy). Στην πρώτη περίπτωση με τη χρήση μιας κοινής σύριγγας, αναρροφώνται κύτταρα από την βλάβη, μονιμοποιούνται σε ειδικό γυάλινο πλακίδιο και στέλνονται για εξέταση σε ειδικό γιατρό (κυτταρολόγο). Στην δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιείται ειδική συσκευή βιοψίας με την οποία λαμβάνονται πολύ μικρά τεμαχίδια ιστού από την βλάβη, τα οποία εξετάζονται από ειδικό παθολογοανατόμο. Και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία και είναι ανώδυνη και ασφαλής. Μετά την βιοψία μπορεί να εμφανισθεί τοπικά εκχύμωση (μελανιά) η οποία υποχωρεί σε μερικές ημέρες. Τα αποτελέσματα της βιοψίας είναι διαθέσιμα σε 2-3 ημέρες. Διαβάστε περισσότερα ....

 
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 
  Αρχική Συχνές Ερωτήσεις
  Ποιοι είμαστε Νέα - Άρθρα
  Ιατρείο Links
  Υπηρεσίες Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis