Κλινική εξέταση, διερεύνηση και αντιμετώπιση συμπτωματικών περιπτώσεων

Η διερεύνηση γυναικών με συμπτώματα από τους μαστούς, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες στο ιατρείο μας. Κάθε περίπτωση κακοήθειας θα πρέπει να διαγιγνώσκεται και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλότερη πιθανότητα για αίσια έκβαση. Κάθε περίπτωση καλοήθους προβλήματος θα πρέπει να διερευνάται και να αντιμετωπίζεται με τον απλούστερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, ώστε να αποφεύγεται η ψυχολογική επιβάρυνση της γυναίκας και η έκθεσή της σε ψυχοφθόρες και περιττές  διαγνωστικές ή θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα τα οποία καλούμαστε να διερευνήσουμε είναι:

· Ψηλαφητή σκληρία

· Έλξη δέρματος ή εισολκή θηλής

· Ορατή διόγκωση  

· Ερυθρότητα ή άλλη αλλοίωση δέρματος

· Έκκριμα από την θηλή ή αλλοίωση του δέρματος της θηλής

· Διογκωμένοι λεμφαδένες στην μασχάλη

· Υποκειμενικά ενοχλήματα όπως πόνος

Κατά την πρώτη επίσκεψη λαμβάνεται λεπτομερές  ιστορικό το οποίο  καταγράφεται ηλεκτρονικά. Προϋπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις αξιολογούνται και ακολουθεί προσεκτική κλινική εξέταση που κατά περίπτωση μπορεί να συμπληρωθεί με υπερηχογραφικό έλεγχο. Ανάλογα μπορεί να ληφθεί υλικό για κυτταρολογική εξέταση (έκκριμα θηλής, βιοψία με λεπτή βελόνη) ή για ιστολογική εξέταση (βιοψία με τέμνουσα βελόνη). Η ασθενής ενημερώνεται διεξοδικά για την πιθανή διάγνωση, τον τυχόν επιπλέον εργαστηριακό έλεγχο που απαιτείται και την προτεινόμενη θεραπεία.

Με σεβασμό στην προσωπικότητα της ασθενούς, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την πλήρη ενημέρωσή της, τόσο όσον αφορά την πάθησή της όσο και για τις θεραπευτικές επιλογές της. Στην διάγνωση της κακοήθειας, γεγονός συγκλονιστικό και ανατρεπτικό για κάθε άνθρωπο, προσπαθούμε παράλληλα να στηρίξουμε ψυχικά την ασθενή μας και να της εμπνεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που τόσο έχει ανάγκη.

Υπάρχει συνεχής συνεργασία με εμπλεκόμενες ειδικότητες, προκειμένου οι ασθενείς μας να λαμβάνουν τις πιο σύγχρονες και τεκμηριωμένες θεραπευτικές επιλογές.

 
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 
  Αρχική Συχνές Ερωτήσεις
  Ποιοι είμαστε Νέα - Άρθρα
  Ιατρείο Links
  Υπηρεσίες Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis