Διερεύνηση οικογενούς / κληρονομούμενου καρκίνου μαστού - Γενετική συμβουλή

Ο κληρονομούμενος και ο οικογενής  καρκίνος μαστού αποτελούν περίπου το 15% όλων των περιπτώσεων καρκίνου μαστού. Ο εντοπισμός των γυναικών (υγιών ή ασθενών) με γονιδιακή μετάλλαξη είναι μια σημαντική διαδικασία που απαιτεί γνώση και εμπειρία.

Το οικογενειακό ιστορικό και το ατομικό ιστορικό νόσου κάθε γυναίκας καταγράφονται ηλεκτρονικά, αξιολογούνται και με βάση σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, υπολογίζεται η πιθανότητα ύπαρξης γονιδιακής μετάλλαξης. Κάθε γυναίκα παίρνει λεπτομερή πληροφόρηση για την ένδειξη διενέργειας γονιδιακού ελέγχου καθώς και για τα πιθανά οφέλη από αυτόν. Σε περίπτωση ανίχνευσης γονιδιακής μετάλλαξης ακολουθεί εξατομικευμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για τους κινδύνους, τις επιλογές καθώς και τις επιπτώσεις των επιλογών.

Στην γενετική συμβουλή δεν ισχύει "μια συνταγή για όλα". Λαμβάνονται υπόψη πολλές παράμετροι (ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, είδος μετάλλαξης, παρουσία ή όχι νόσου, ψυχοκοινωνικό status και προσωπικότητα, προσωπικές επιλογές  της γυναίκας) και καταλήγουμε στην τελική συμβουλή-πρόταση.

Η βαθιά γνώση του αντικειμένου καθώς και η δυνατότητα επικοινωνίας, εξασφαλίζουν την σωστή ενημέρωση, την ενθάρρυνση της γυναίκας προς ορθές επιλογές και την αποφυγή ανώφελων και συχνά επιβαρυντικών (οικονομικά και ψυχικά) διαδικασιών. Διαθέτουμε όσο χρόνο απαιτείται για την λεπτομερή πληροφόρηση και στηρίζουμε τις τελικές αποφάσεις της γυναίκας. Διαβάστε περισσότερα ....

 
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 
  Αρχική Συχνές Ερωτήσεις
  Ποιοι είμαστε Νέα - Άρθρα
  Ιατρείο Links
  Υπηρεσίες Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis